Snel zoeken

Nieuwbouwplan Heikantsestraat Prinsenbeek

 
Projectontwikkelaar Vastlab wil 23 woningen bouwen op een perceel aan de Heikantsestraat in Prinsenbeek, grenzend aan het terrein van de tennisvereniging. Dit project ‘Blok’ is vooral bedoeld voor starters en 55-plussers, maar is geschikt voor alle gezinssamenstellingen, meldt Jan Hoppen van Vastlab.

In totaal acht jongeren van de lijst van Huisje Boompje Beestje (HBB) 1.0, de vereniging die zich inspant voor starterswoningen in het dorp, hebben belangstelling voor een woning in het project; zij hebben zich aangemeld na een informatiebijeenkomst. Ze gaan meedenken over de verdere invulling, verklaart CPO-kartrekker in het dorp Jasper Korving.

Op het perceel van 5.600 m² komen in totaal 23 met witte steen uitgevoerde, moderne woningen. Ze zijn gelijkvloers of hebben een verdieping. ,,Er kan een ‘blok’ op’’, zoals de projectontwikkelaar het formuleert. ,,Er zijn wel honderdvijftig varianten mogelijk, van twee tot vijf slaapkamers en met één of twee badkamers. Daarmee zijn het echte levensbestendige woningen.’’

De projectontwikkelaar verwacht dat dit plan een gat in de Prinsenbeekse woningmarkt vult en dat er zo doorstroming op gang komt. ,,De mensen van wie de kinderen de deur uit zijn, verlaten hun woning en maken zo plaats voor nieuwe gezinnen. En jonge kopers kunnen landen in het centrum van Prinsenbeek.’’

De huizen, ontworpen door JMW Architecten, hebben allemaal een eigen binnentuin en een gemeenschappelijk binnenterrein, met de ingang aan de Heikantstestraat. Het zijn nul-op-de-meterwoningen. Het uitgangspunt is duurzaamheid, met onder meer zonnepanelen, een waterberging en warmtepomp. Ze variëren in richtprijs van 278.000 tot 450.000 euro.

Bouwbedrijf Boot gaat zorgdragen voor de bouw en Van de Wiel Makelaardij voor de verkoop. Het schetsontwerp ligt nu bij de gemeente. De omwonenden zijn begin deze week over het plan geïnformeerd.

Eerder was het de bedoeling om op deze locatie, net als bij de CPO-projecten in De Neel en op het voormalige Saval-terrein, zonder projectontwikkelaar te bouwen voor starters. Maar dat plan is stukgelopen op de financiering. In deze nieuwe vorm betreft het dan ook niet het gebruikelijke collectief particulier opdrachtgeverschap.

Op dit moment staan er 55 mensen ingeschreven bij Huisje Boompje Beestje (HBB) 1.0, de vereniging die zich inspant voor starters in het dorp. Nieuwe CPO-projecten voor starters zitten in Prinsenbeek vooralsnog niet in de pijplijn, aldus Korving. Die verwacht dat hiervoor pas ruimte komt als de Structuurvisie wordt aangepast en de inbreidingseis wordt losgelaten.